top of page

Top 5 must see anime van het seizoen

Hallo allemaal,

Dieh heeft mij gevraagd om een top 5 samen te stellen van de nieuwe lente Anime series. Ik ben Saskia, al ben ik online te vinden als "Nagatopyon". Japan is mijn grote passie en Japanse animatie series vallen daar ook onder. De nieuwe lente series zijn pas sinds een week of 2 uit, dus deze review is vooral bedoeld om een korte indruk te krijgen van wat er momenteel uit is.

1. Grisaia no Rakuen

Genre: Drama, Geweld, Romance Studio: 8-Bit Verhaallijn: Dit is seizoen 2 en daardoor het tweede deel van het Grisaia verhaal. Deze Anime is gemaakt naar aanleiding van de succesvolle Game "Grisaia no Kajitsu". De Anime draait om een jongen en een groepje meisjes. Ze zitten momenteel bij elkaar op een privƩ school ondanks hun verschillende leeftijden. Allemaal hebben ze een naar verleden, vol met geweld en verdriet meegemaakt. Om toch nog een normale schooltijd te kunnen beleven, zitten ze op deze speciale school. Ze doen hun verhalen uit de doeken en vinden steun bij elkaar. Sfeerimpressie: Mensen die van KEY Anime series (Clannad, Kanon, Air) houden zullen dezelfde sfeer terugvinden in deze anime. Mooie animatie, bijzondere verhaallijnen. Deze anime is echter wel duisterder en wreder dan de KEYS Anime's, dus wees gewaarschuwd. Er hangt vaak een onheilspellende sfeer over deze Anime. Muziek: De achtergrond muziek weet de juiste sfeer te geven aan iedere scene. Voor rustige, algemene scenes wordt muziek gebruikt wat precies klinkt als muziek uit een Dating Sim Game. Dit zorgt bij fans van de Game een leuk, nostalgisch gevoel. Eerste indruk: Als ik seizoen 1 meetel met de eerste (1 uur durende) aflevering van seizoen 2 die is uitzonden, dan kom ik uit op een 9. Deze Anime heeft kwaliteit in zowel artstijl als muziek en heeft bijzondere, unieke verhaallijnen.

2. Re-Kan!

Genre: Comedy, School Life, Supernatural Studio: Pierrot Verhaallijn: Een lief, vrolijk meisje genaamd Hibiki Amami, is gezegend (of vervloekt?) met de gave om geesten te kunnen zien. Erg vind ze het niet en ze sluit veel vriendschappen met geesten. Op school wordt ze goed geaccepteerd ondanks deze gave. Alleen klasgenoot Narumi Inoue heeft behoorlijk moeite met Amami, aangezien ze ontzettend bang is voor alles met betrekking tot spiritualiteit. Toch ze stiekem gek op Amami en hierdoor ontstaan grappige situaties. Sfeer: Deze Anime heeft een hoog tempo en je rolt van de ene in de andere grap. De grappen zijn origineel en hilarisch. De artstijl is levendig en mooi afgewerkt. Muziek: Door het hoge tempo en de vele grappen in de Anime, valt de muziek niet heel erg op. Er wordt geen opvallende muziek gebruikt, maar subtiele achtergrond muziek die zorgt voor een prettige sfeer. Eerste indruk: Na het zien van de eerste 2 afleveringen, geef ik deze Anime een 7.5 Het is een leuke, luchtige en grappige Anime die je weer vrolijk maakt op momenten dat je het nodig hebt. 3. Ore Monogatari!!

Genre: Comedy, Romance, School Life Studio: Madhouse Studios Verhaallijn: Takeo Gouda is ondanks zijn ontzettend grote postuur een lieve, zachtaardige jongen. Zijn beste vriend Sunakawa ziet er echter uit als Prince Charming en helaas voor Takeo hebben vrijwel alle dames waar hij interesse in heeft alleen maar oog voor Sunakawa. Op een dag beschermd Takeo een meisje genaamd Yamato in trein tegen een pervert en vervolgens doet Yamato veel moeite om contact met hem te onderhouden. Takeo is echter bang dat het wederom met zijn beste vriend te maken heeft, aangezien die ook aanwezig was in de trein. Hoe zal dit zich gaan ontwikkelen? Sfeer: Zachte, mooie pastelkleuren en een vrouwelijke tekenstijl. De Anime heeft een aangenaam tempo. Je kan je erg inleven in Takeo en het is een serie die je door de fijne sfeer en het fijne tempo in 1 keer zou willen afkijken. Muziek: Vrolijke muziek die past bij de zachte stijl van deze Anime. Eerste indruk: 8. Hoewel het plot misschien niet heel spannend is, heeft deze anime wel een uniek hoofdpersonage neergezet. Ook de mooie artstijl en muziek zijn zeker pluspunten voor deze serie. 4. Hibike! Euphonium

Genre: School Life, Music, Slice of Life Studio:Kyoto Animation Verhaallijn: Kumiko Oumae is een nieuwe High School student en besluit samen met haar klasgenoten Hazuki en Sapphire lid te worden van de Brassband club. Kumiko heeft al veel ervaring door o.a. de Brassband club van haar vorige school. Op haar vorige school had ze op 1 van haar laatste dagen een soort van aanvaring met Reina en nu ze er achter is gekomen dat Reina naar dezelfde school gaat als haar en ook een Brassband lid is geworden wordt ze daar toch een beetje zenuwachtig door. Zal het contact tussen Kumiko en Reina hersteld worden? En wat voor ontwikkelingen zullen gaan plaatsvinden met de nieuwe Brassband? Sfeer: Fijne sfeer en leuke characters. Je voelt vrijwel meteen met de characters mee. Dit komt o.a. door de super gedetailleerde artstijl. Deze serie zal mensen die K-ON hebben gekeken een nostalgisch gevoel geven, ondanks dat het verhaal anders is. Muziek: Aangezien deze Anime draait om muziek, is er duidelijk veel aandacht besteed aan de muziek in deze serie. Een leuke OP en ED Song en passende achtergrond muziek. Eerste indruk: Een 8. Geen uitblinker in verhaal, maar zeker wel qua artstijl en muziek.

5. Arslan Senki

Genre: Fantasy, Actie Studio: Liden Films Verhaallijn: Arslan is de prins van Kingdom Pars. Hij is jong en naĆÆef en krijgt niet veel liefde van zijn ouders. Hij is intelligent, nieuwsgierig en doet erg zijn best om een goede koning te worden. Helaas is hij niet goed in vechten en heeft hij weinig mensen kennis. Op 14-jarige leeftijd wordt hij zijn eerste oorlog in gestuurd. Hoe zal Arslan dit gaan ondervinden en wat zal hij allemaal mee gaan maken tijdens en na het gevecht? Sfeer: Deze serie qua artstijl erg op Full Metal Alchemist. De serie lijkt niet vies te zijn van bloed, geweld en schending van mensenrechten. Hierdoor krijgt de serie een serieuze, spannende sfeer. Muziek: Mooie epische muziek. Deze muziek past perfect bij de serie. Eerste indruk: Een 8.5. Ondanks dat het nog moeilijk is om een cijfer te geven na het zien van 2 afleveringen van deze serie, zie ik wel dat het een serie is met veel potentie. De tekenstijl is mooi en de sfeerimpressie is goed. Ook heeft deze Anime Ook heeft deze Anime een relatief origineel concept en steekt flink af tegen alle "normale" School Life series.

Uiteraard zijn er veel meer nieuwe series uit, maar dit zijn er 5 waarvan ik denk dat er voor ieder wat wils bij zit.

Mocht je vragen hebben omtrent Anime of Japan, stuur me dan gerust een berichtje via bv mijn Twitter account of via FB.

https://twitter.com/Nagato_Pyon

Recent Posts
    Search By Tags
    Er zijn nog geen tags.
    bottom of page