top of page

Top 5 must see fantasy tv-shows

Ik heb weer een nieuwe top 5 must see tv-shows voor jullie. Dit keer heb ik een top 5 gemaakt over fantasy series die ik op het moment echt helemaal geweldig vind.

1. Games of Thrones

Echt, stip op nummer 1, is Games of thrones. Ge-wel-dig, deze serie. Je weet nooit in elke aflevering wat je te wachten staat, het is altijd een verrassing. Het verhaal heeft een goed verhaal en vele complotten. Echt fantastisch. Het heeft veel seks, bloed en geweld. Maar dat is ook te verwachten als je een serie kijkt wat zich afspeeld in ongeveer de tijd van de middeleeuwen. Deze serie is gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin, A games of thrones, in het nederlands, de strijd der tronen. Als ze verder zijn in de seizoenen, wijkt de serie wat meer af van de boekenreeks.

De actie begint in de Zeven Koninkrijken van Westeros als de lange zomer eindigt en de winter nadert. Lord Eddard Stark wordt gevraagd door zijn vriend, Koning Robert Baratheon, om te dienen als Hand van de koning na de dood van de vorige zittende, Eddard mentor Jon Arryn. Eddard is terughoudend, hij heeft gehoord dat suggereert dat Jon vermoord is. Eddard accepteert Robert's aanbod, van plan om zijn positie gebruiken om de moord te onderzoeken.

Ondertussen, aan de oostelijke continent Essos, de verbannen kinderen van House Targaryen, die Robert vernietigd om de troon te claimen, zijn samenzwering om terug te keren naar Westeros en onttronen. Daartoe Viserys Targaryen regelt het huwelijk van zijn zus Daenerys te Khal Drogo, de leider van 40.000 Dothraki krijgers, in ruil voor het gebruik van zijn krijgers in binnenvallende Westeros. Voor haar deel, Daenerys wil een veilig toevluchtsoord, ver weg van de Koning Robert's moordenaars en haar broer gekonkel ambitie te vinden. Tot slot, op het meest noordelijke grens van de Zeven Koninkrijken de gezworen broeders van de Night's Watch bewaken de Wall, een 300-mijl lange kolossale vesting van ijs dat heeft gestaan ā€‹ā€‹voor duizenden jaren. The Watch verdedigt de muur tegen de plunderingen van de wetteloze wildlingen die buiten leven, maar het gerucht gaat van een nieuwe bedreiging is ontstaan ā€‹ā€‹in het land van de eeuwige winter.

De series heeft onderhand al 115 awards gewonnen en 216 nominaties in Amerika. In 2015 zijn genomineerd geweest voor een Golden Globe voor beste drama serie. Maar ik denk dat er nog vele nominaties & awards richting deze serie komen want hij is zo goed!

Het leuke is dat er 2 Nederlandse acteurs in deze serie mee spelen, Carice van Houten en Michiel Huisman. Elk seizoen heeft 10 aflevering van 60 minuten, ze zijn nu bezig met het uitzenden van het vijfde seizoen in de Amerika. In Nederland word deze serie uitgezonden op HBO.

Trailer:

Een 5 minuten uitleg van Games of Thrones van seizoen 1, 2 & 3 (SPOILER ALERT!!)

2. Grimm

Deze serie is ook fantastisch, seizoen 1 vond ik een beetje tegen vallen omdat er niet echt gestart werd met een verhaal. Je kon merken dat ze liever wilden dat je de karakters in de serie kon leren kennen. Ze hebben seizoen 4 uitgezonden in Amerika en gaan starten met seizoen 5.

Detective Nick Burkhardt denkt dat hij heeft zijn leven in zijn zak heeft. Hij is een succesvolle detective, heeft een goede werkrelatie met zijn baas Captain Renard, zijn partner Hank Griffin en andere functionarissen op het politiebureau, hij heeft een verlovingsring, en is van plan om zijn vriendin Juliette ten huwelijk te vragen. Al zijn plannen in twijfel worden getrokken als hij een jonge vrouw plotseling ziet veranderen in een heks, een verandering die niemand anders kan zien. Die avond, verteld tante Marie aan Nick op haar sterfbed, dat hij afstamt van een lijn van jagers, die bekend staan als Grimms die de verantwoordelijkheid hebben om de rest van de mensheid te beschermen tegen de wezens die bekend staan ā€‹ā€‹als Wesen. Ze vertelt hem ook dat ze een trailer heeft die bevat informatie en apparatuur om hem te helpen bij zijn taak.

Met de hulp van Monroe, een Blutbad die hij ontmoette tijdens een misdrijf en Rosalee Calvert, een Fuchsbau, houd Nick zich bezig met misdrijven waarbij verschillende soorten Wesen, variƫrend van de beer-achtige JƤgerbars aan de rat-achtige Reinigen. Hij ontdekt al snel dat er verschillende vijandig Wesen soorten zoals de Hexenbiester en de Blutbaden om de hond hond-achtige HundjƤger en de HƤsslichen.

Deze serie heeft 1 award en 14 nominaties gehad. In nederland wordt deze serie niet op televisie uitgezonden. Op Netflix is deze serie wel te bekijken. De afleveringen duren ongeveer 45 minuten per aflevering.

3. The 100

Oeh! deze serie is zo spannend! Het is niet echt een fantasy serie, meer een SF en post-apocalyptic drama serie. Maar ik doe hem toch onder dit kopje. Seizoen 1 is top maar seizoen 2 is nog veel beter, spannender, onvoorspelbaarder en nog meer geweld. Deze serie is gebaseerd op de boeken van Kass Morgan, genaamd, raad het waarschijnlijk al, the 100. Ik heb de trilogy nog niet gelezen, maar dat ben ik zeker van plan.

De serie speelt zich af 97 jaar na een verwoestende nucleaire oorlog die bijna uitgewist al het leven op aarde heeft uigewist. De enige overlevenden zijn de inwoners van twaalf ruimtestations in de baan van de aarde voor de oorlog. De ruimtestations aan een tot Ć©Ć©n enorme station met de naam "The Ark", waar ongeveer 2.400 mensen onder de leiding van Jaha leven. De middelen zijn schaars en alle misdrijven, ongeacht hun aard of de ernst, worden bestraft met het uitwerpen naar de ruimte, tenzij de dader onder de 18 jaar is. Na dat de Ark ondekt dat de "life-support" aan het falen is, worden 100 jonge gevangenen weer terug naar de aarde gestuurd om een laatste wanhopige poging te doen om te bepalen of de aarde weer bewoonbaar is in een programma genaamd 'De 100', waarvoor de show naar vernoemd is. De tieners komen op een schijnbaar ongerepte planeet die ze hebben alleen gezien vanuit de ruimte. Ze zijn bedoeld om schuilplaats en benodigdheden te vinden op de oude militaire installatie, Mount Weather Emergency Operations Center, gelegen in de Blue Ridge Mountains. Zij hebben echter een redelijke afstand van het landde en al snel geconfronteerd met andere problemen. Confronteren zowel de wonderen en de gevaren van deze ruige nieuwe wereld, hebben ze moeite om een ā€‹ gemeenschap vormen. Ze ontdekken dat niet de hele mensheid werd weggevaagd; sommige mensen op aarde, genaamd Grounders, overleefde de oorlog, en er zijn nog meer gevaren op de loer - Reapers (Grounders die kannibalen zijn geworden) en Mountain Men (die in Mount Weer, de oorspronkelijke bestemming van de 100 leven).

Deze serie heeft helaas nog niks gewonnen, maar heeft wel 4 nominaties gekregen. In Nederland word deze serie nog niet uitgezonden helaas. Het eerste seizoen heeft 13 afleveringen van ongeveer 45 minuten en seizoen 2 heeft 16 afleveringen. In de herfst gaat seizoen 3 alweer beginnen en ik kan niet wachten!

Trailer:

4. The Originals

The originals is denk ik wel al bekend bij de The vampire dairies kijker. Je kan het zien als een soort vervolg ervan, je hoeft de vampire dairies er niet voor te zien, het heeft een apart verhaal. Het is een heerlijke serie, het kijkt lekker weg, zit een liefdes verhaal in, ook weer geweld en bloed, maar wat wil je met vampiers en weerwolven.

The Originals concenteerd zich op Niklaus Mikaelson (ook wel Klaus genoemd) en de oorspronkelijke familie van vampiers, hij gaat terug naar het bovennatuurlijke stad wat de Franse wijk van New Orleans is, een stad die hij hielp bouwen eeuwen geleden, en wordt herenigd met zijn duivelse voormalige leerling Marcel. In de show zitten twee nieuwe personages die heksen zijn, ook zit er een menselijke vrouw genaamd Camille in de serie, die is een psychologie student gefascineerd door de studie van het menselijk gedrag. Ook speelt er een weerwolf meisje in die zwanger is van Klaus.

Deze serie is heeft 1 award gewonnen en heeft 4 nominaties op zijn naam staan. Hij is bezig met het tweede seizoen. The originals wordt niet uitgezonden op de nederlandse televisie. Je kan hem wel bekijken op Netflix.

Trailer:

5. The vampire diaries:

The last but not least, The vampire dairies. Deze serie is al een aantal jaar aan de gang, in Amerika zijn ze al bezig met het uitzenden van seizoen 6. Het is een heerlijke serie om weg te kijken net als The originals. Het is een veelzijdige, spannende en bloederige serie met non stop love storylines.

Het gaat over Elena en haar beste vriendinnen Bonnie en Caroline die beginnen aan een nieuw schooljaar, gefascineerd door de nieuwe mysterieuze student Stefan Salvatore. Stefan en Elena voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken. Niet wetende dat Stefan een vampier is. In een korte tijd worden er in en rondom Mystic Falls verschillende mensen dood aangetroffen, die worden toegeschreven aan een aanval van een wild beest. Iedereen gelooft dit, behalve Stefan. Zijn vermoeden wordt bevestigd nadat hij thuiskomt en zijn oudere broer Damon aantreft, die hij al jaren niet meer heeft gezien. Ze hebben een hekel aan elkaar, en Stefan heeft het, vooral in het begin, druk met Damons gemanipuleer en moorddadige buien. Hij probeert te voorkomen dat zijn broer de bewoners van Mystic Falls kwaad doet, maar slaagt hier niet altijd in. Damon gebruikt onder anderen Caroline als "bloedbank", door met haar te flirten, bloed te drinken en daarna haar het bloeddrinken weer te doen vergeten. Na een poosje komt Elena erachter dat Stefan en Damon vampiers zijn. Stefan en Elena krijgen een relatie, maar ondertussen blijven de moorden doorgaan. Er duiken meer vampiers op in de omgeving en ook de legendes over heksen en weerwolven blijken waarheid te bevatten. Later in het verhaal blijkt dat Elena geadopteerd is. Dit brengt een hoop onrust en vragen. Ze probeert te ontdekken wie haar echte ouders zijn en waarom ze geadopteerd is. Het blijkt dat John Gilbert, waarvan ze dacht dat hij eigenlijk haar oom is, haar vader is en Isobel Flemming, die tot vampier getransformeerd is door Damon, haar moeder. Hier komt ze, op het einde van seizoen 1, achter.

The vampire diaries heeft 28 awards gewonnen en is 38 keer genomineerd. Helaas gaat de

hoofdrolspeelster die Elena speelt de tv serie verlaten na seizoen 6. De tv-serie is uitgezonden geweest in Nederland, maar er is na seizoen 2 niet meer uitgezonden. Je kan de serie bekijken op Netflix.

Trailer:

Dit waren ze alle vijf alweer, mijn must see fantasy tv-shows van het moment. Ik vond het heel leuk om jullie weer leuke series voor te schotelen. Veel kijkplezier!

Liefs,

Door Dieh

Recent Posts
    Search By Tags
    Er zijn nog geen tags.
    bottom of page